Over kinderen

Een kind dat zich veilig voelt door de aanwezigheid van zijn ouders, durft op onderzoek uit te gaan. Hij of zij wil de wereld ontdekken en kan zijn eigen mogelijkheden ontwikkelen. En als het behoefte heeft aan steun, gaat het kind terug naar zijn ouders. Hun liefdevolle aanraking en bevestiging geven hem zelfvertrouwen. 

Door allerlei gebeurtenissen kan het kind slecht in zijn vel komen te zitten. Het laat meestal niet met woorden weten hoe het met hem is of wat hem hindert, maar laat dit zien en voelen. Gevoelens van onveiligheid, onzekerheid of boosheid zal het bijvoorbeeld niet direct durven of kunnen noemen, maar wel uiten via buikpijn, dwars gedrag of door zich terug te trekken. 


Haptotherapie voor kinderen

Met (één van) jullie kijk ik naar wat je kind laat zien met zijn gedrag. Hoe gaat het om met allerlei situaties en de bijbehorende emoties, hoe laat hij dat zien met zijn lijf? Wat gebeurt er in het contact tussen jullie? Je kunt gaan ontdekken wat hij wil, wat hij kan en waar hij nog hulp bij nodig heeft, ook op emotioneel terrein. Je kunt steeds beter afstemmen en aansluiten op je kind, het de kans geven om te doen wat bij 'm past. Door affectieve bevestiging en aanraking ervaart het kind dat het er in al zijn eigenheid mag zijn, dat hij zijn gevoelens mag vertrouwen. En dat hij daarin gezien en verstaan wordt door jullie als ouders en door mij als therapeut. 

 
Harm heeft nu veel minder boze buien. Ik heb geleerd om hém te zien, nou kan ik hem bijvoorbeeld uitnodigen om mee te gaan in plaats van hem ‘mee te slepen’.
— over Harm (2)

Via spel en lijfelijke ervaringen kan hij ontdekken hoe hij anders om kan gaan met de dingen die hij moeilijk vindt en met de wereld om hem heen. Dat geeft zelfvertrouwen en plezier. Wat in de therapie ontdekt en geleerd wordt, kan door jullie thuis verder ondersteund worden.


Folder kinderhaptotherapie

Download hier de folder over Haptotherapie voor kinderen (en ouders)


Haptotherapie

Kijk voor meer informatie over haptotherapie op pagina Individuele begeleiding.


Contact

Ga naar de pagina Praktijkinformatie of bel mij via 06-10820743 voor het stellen van een vraag of het maken van een afspraak.