VERGOEDING ZIEKTEKOSTENVERZEKERING 2019

Haptotherapie wordt - mogelijk - voor een deel vergoed vanuit je aanvullende verzekering, kijk daarvoor in je polis of informeer bij je ziektekostenverzekeraar.

Tot 1 januari 2019 kun je overstappen naar een andere verzekeraar, als deze gunstiger voorwaarden en vergoedingen voor je heeft. Kijk op de site van de  Vereniging van Haptotherapeuten VVH voor een overzicht van de vergoedingen 2019.


Jan chris kuipers

Vanaf 1 januari 2019 werkt Jan Chris Kuipers (haptotherapeut i.o.) op vrijdagen in de praktijk. Meer informatie over hem vind je op zijn website.


Haptotherapie bij angst voor de bevalling - bewezen effectief

Op 5 september 2018 promoveerde Gert Klabbers, GZ-haptotherapeut en haptonomisch zwangerschapsbegeleider, op zijn onder zoek ‘Can haptotherapy reduce fear of childbirth?’. Uit dit onderzoek komt naar voren dat haptotherapie bij bovenmatige angst voor de bevalling effectiever is dan ‘care as usual’ en effectiever dan psycho-educatie via internet.


Relatiebegeleiding 

Kies voor begeleiding door een vrouw óf door een man en een vrouw samen

In mijn praktijk bied ik relatiebegeleiding. Sinds kort doe ik dit op dinsdagmorgen samen met Peter Leest. Als cliënten hebben jullie de keuze om door mij alleen of door Peter en mij samen begeleid te worden.


zelfcompassietrainingen vanaf februari 2019

Giny ten Brummelhuis zal vanaf februari 2019 zelfcompassietrainingen geven in de praktijk. Kijk voor meer informatie op haar website.


Haptotherapie effectief bij angst voor de bevalling

Op 20 november 2017 verscheen in Journal of Psychosomatic Obstetrics & Gynecology het artikel Haptotherapy as a new intervention for treating fear of childbirth: a randomized controlled trial van Gert Klabbers en anderen. De conclusie is dat haptotherapie effectiever blijkt te zijn bij het verminderen van angst voor de bevalling dan psycho-educatie via internet of gebruikelijke zorg. 


5 september 2015 - De Burgemeester heeft / is geopend!

Op zaterdag 5 september heeft Milo Schoenmaker, burgemeester van Gouda, ons gebouw De Burgemeester officieel geopend. Fijn dat zoveel mensen hun belangstelling toonden!