Angst

Angst kan je wens om zwanger te worden, de beleving van je zwangerschap en de bevalling negatief kleuren. Het contact met jezelf, met je kind en je partner kan in het gedrang komen. In de begeleiding kijken we hoe je je kunt openen voor je gevoelsindrukken, dat draagt bij aan het ontdekken van je eigen mogelijkheden en het herstellen van het contact. Daarmee komt er rust en vertrouwen. 

 
Bij de 20 weken-echo bleek onze dochter een ernstig defect te hebben. Gelukkig konden we hier terug te komen. Dan ging het niet over medische zaken, maar over ons - over ons verdriet en de angst voor wat er nog zou komen.

Bij bovenmatige angst voor de bevalling kan haptotherapie aangewezen zijn, in plaats van de gebruikelijke begeleiding. Ik neem deel aan het landelijk samenwerkingsverband Met gevoel bevalt beter, meer informatie daarover vind je op die site.


Verdriet

Verdriet -om een miskraam, om verlies van je kind of een ander verlies, ziekte of een handicap- kan maken dat je als ouders nauwelijks ruimte hebt voor de beleving van deze zwangerschap en contact met je kind. Misschien weerhoudt het je zelfs om nu zwanger te worden. We zoeken naar een manier waarop je het verdriet mee kunt nemen in je leven, zonder dat het allesbepalend is voor de keuzes die je maakt.

 
Onze zoon overleed tijdens de zwangerschap. Christine was de enige die hem zo had gevoeld. Daarom was het fijn om hier terug te komen, we konden nog zo vaak terecht als we wilden.


Vragen of een afspraak?

Neem contact met mij op via de pagina Praktijkinformatie als je angstig bent met betrekking tot je zwangerschap, als er verdriet speelt, als je vragen hebt of ondersteuning zoekt.