Relatiebegeleiding


Begeleiding door een vrouw of door een man én een vrouw samen

Als cliënten hebben jullie de keuze om door mij alleen of door Peter Leest en mij samen begeleid te worden. Met Peter werk ik op dinsdagmorgen in mijn praktijk.

Zoals Peter op zijn site schrijft: "De voordelen [van die samenwerking met Christine] voor jullie zijn dat er meer aandacht, meer kwaliteit en meer gelegenheid tot spiegelen is. Ook hoe wij dat samen doen kan materiaal leveren voor jullie om verder te komen. Niet dat wij alles zo goed doen, maar juist omdat wij ook steeds lerend zijn."


Een relatie - jij en de ander

Een relatie is geen vaststaand gegeven - in de loop van de tijd verander je als mens en als partner en daarmee verandert ook jullie relatie. Wanneer je in staat bent om de verbinding met elkaar te behouden of opnieuw te vinden, kun je steeds nieuwe betekenis toevoegen aan je relatie. Maar wat als je die verbinding kwijt bent, wat als je dat contact met elkaar niet meer terugvindt? Dan kan het helpen om met een ander te kijken naar hoe het nu met en tussen jullie is.

Samen creëren we een situatie waarbinnen je mogelijk (weer) kunt gaan zien wie die ander is, wat zij of hij voor je betekent, wat je mist in de ander en in jullie relatie, hoe je daarover communiceert, je kunt onderzoeken wat je anders wilt -samen of alleen- en hoe je daarvoor ruimte kunt nemen. We kijken of jullie vertrouwen in elkaar kan groeien en hoe het weer kan gaan stromen tussen jullie. 

Naast het gesprek gebruiken we oefeningen om voelbaar te maken wat er in jullie leeft. Je kunt dan zelf ervaren of de ander laten ervaren wat je mogelijk niet kunt zeggen, maar wat je wel kunt delen in beweging.

Misschien kom je tot de conclusie dat je de relatie wilt stoppen. Dan kunnen we kijken hoe jullie samen tot een afscheid kunnen komen.


Haptotherapie

Kijk voor meer informatie over haptotherapie op de pagina Haptotherapie onder Individuele begeleiding.


Vragen of een afspraak

Heb je vragen over relatietherapie of wil je een afspraak maken, doe dat dan via het formulier op de pagina Praktijkinformatie of bel mij op 06-10820743.