Kinderwens

Wanneer je naar een kind verlangt, kunnen allerlei vragen en zorgen naar voren komen. Misschien heb je alleen of met elkaar nog het een en ander uit te zoeken en twijfel je of je er klaar voor bent. Nog voor je zwanger wordt, kan ik met jullie meekijken naar wat ieder van jullie én jullie gezamenlijk wensen of nodig hebben.


Problemen rond vruchtbaarheid

Als een zwangerschap uitblijft, kan dat invloed hebben op jou en jullie relatie. Je toekomstperspectief verandert; een fertiliteitsbehandeling kan maken dat de intimiteit tussen jullie minder wordt; de gezamenlijkheid in jullie relatie gaat vooral over pogingen om zwanger te worden en niet meer over jullie.

In de begeleiding is aandacht voor alles wat er is en voor wat misschien ontbreekt. We zoeken zonodig naar herstel van intimiteit en staan stil bij de ontvankelijkheid voor elkaar. En we geven aandacht aan de ontvankelijkheid van de moederschoot als bedding voor het kind dat jullie wensen.

 
Zwanger worden heeft lang geduurd - miskramen, hormoon-behandeling, IVF. Ervaringen waarmee we liever niet in een groep zitten, daarom kiezen we voor individuele begeleiding.

Mogelijk afscheid

Mocht een zwangerschap uitgesloten lijken, dan maken we ruimte voor de emoties die daarmee gepaard gaan. Hoe is het met ieder van jullie apart en hoe kun je juist nú gevoel blijven houden voor elkaar? Door het verdriet, de boosheid en andere emoties 'erbij te nemen',  je ermee te verbinden in plaats van ze te vermijden, kun je mogelijkheden ontdekken om die te gaan dragen. 


Als het anders gaat en meer

Kijk voor meer informatie bij


Contact

Bel of mail met vragen of voor het maken van een afspraak. Kijk op de pagina Praktijkinformatie.